Astrologie blog

Het is alweer een tijdje terug dat we onze laatste blog hebben geplaatst op onze website. We kregen berichten: “(…) waarom wij niet meer publiceerde en actief deden op onze website?!. (…)”.

Dat feit zegt ook iets over Astro Reflections, en onze kijk op astrologie in ruime en enge zin. Herhalen, en schrijven over zaken waarover al teveel over is geschreven is geen communicatie, en voegt niets toe maar breekt alleen maar meer af.

In het algemeen is het schrijven over astrologie zo oud als de astrologie zelf, en kent het drie algemene vormen van geschreven communicatie in de historie van astrologie:

 1. Het schrijven van brieven tussen astrologen zelf in de oude tijden over onderwerpen van onderzoek en ontdekkingen over astrologie, en het academisch bestuderen daarvan en / of de invloed daarvan op de astrologie,

 2. Het schrijven van voorspellingen (horoscoop, uurhoek, enz.), al dan in opdracht en / of mundaan, voor personen en / of groepen,

 3. Het opschrijven van opgedane kennis en vaardigheden van en over astrologie voor toekomstige studenten. Ofwel het behouden van de astrologische kennis in de vorm van memoires / boeken / enz.

Wij zoeken en lezen regelmatig op het internet, boeken, artikelen, tijdschriften, enz., over (klassieke) astrologie en aanverwante onderwerpen. Met als conclusie dat de ene schrijver zeker niet de andere is, en dat sommige astrologische communicaties inhoud en wijsheid missen. Anders gezegd veel communicaties missen inhoud maar hebben veel vorm.

Dat kan ook niet anders, overwegende dat ook het aantal astrologen dramatisch is toegenomen vanaf ongeveer 1600 N.C.

Het is naar onze bescheiden mening dat het niet voor iedere astrologie student en/of astroloog is weggelegd om te schrijven over astrologie in welke vorm dan ook. Dat kan ook niet, maar belangrijker nog; dat hoeft ook niet (dit komt nog terug).

En in ons tijdperk van internet, social media, enz., lijkt het wel de regel; zoveel mogelijk te schrijven en te publiceren; om te schrijven en te publiceren. Een klein voorbeeld; als je in Google intypt: “astrologische voorspellingen 2022” dan wordt je bedolven onder websites, artikelen, boeken, promoties, social media, enz.

Veel is dus al bestudeerd, beschreven, gepubliceerd, enfin; veel is al bekend. Als astrologie student / astroloog; hoef je dus niet continue maar te schrijven en te publiceren. Meer van hetzelfde schrijven voegt niets toe, anders dan dat zij kennelijk ook graag gelezen, gezien, gehoord willen worden. Dat is dus naar onze mening nu net waar astrologie niet omgaat: graag gelezen, gezien, en gehoord willen worden.

Als we kijken naar de eerste generatie astrologen in Nederland halverwege de jaren 1960 in Nederland die alle dachten commercieel hun voordeel te doen met astrologie dan zijn de meeste daar zeer bekaaid van afgekomen. Dat is (was) voor ons niet anders dan logisch.

Astrologie is een kracht die zich niet laat misbruiken door; de astrologie student / astroloog voor eigenbelang, winstbejag, eigen roem, en meer egocentrische motivaties. Anders gezegd; de wereld en planeten draaien niet om de astrologie student / astroloog; maar de astrologie student / astroloog draait mee in de wereld en de planeten.

Astro Reflections betekent zoveel als; het bespiegelen van onszelf aan een groter en / of specifieker geheel. En in die innerlijk confrontatie liggen de gouden inzichten verborgen van de astrologie die geen aardse waarde kennen of toegekend kan worden in geld, roem, of verheerlijking van het “ik” in het bijzonder.

Alles in deze wereld heeft een prijs, ook het hanteren van krachten en inzichten van de astrologie. Namelijk voor astrologen geldt niet voor niets adagium: “Zo boven, zo beneden.” En als er een hogere kracht is die ons astrologie heeft gegeven, dan zal deze eveneens waken voor misbruik daarvan.

Zie uw zelf innerlijk waarachtig, en beschouw uw handelingen uiterlijk in relatie tot de kosmos; en vraag jezelf dan oprecht af of kwaliteit vóór kwantiteit gaat, of kwantiteit vóór kwaliteit, voordat je publiceert over astrologie.

2 gedachten over “Astrologie blog”

  1. Beste Astrofanaatje,

   Leuke naam; hoop je nog te mogen verwelkomen in de toekomst!

   Met hartelijke groet,

   Astro Reflections

Reacties zijn gesloten.