Veel gestelde vragen

Is astrologie nu koffiedik kijken?

Nee astrologie is niet: koffiedik kijken, sterren wichelarij, medium zijn, etc, etc. Astrologie was / is objectief en historisch bewezen als klassieke wetenschap in het oude Griekenland van West-Europa. Dat is dus hetzelfde Griekenland dat ons dus; wiskunde, democratie, de grondslagen voor onze huidige “medische wetenschap”, etc, heeft gegeven.

Astrologie is dus in laatste 5 á 6 eeuwen uit onze jaartelling dus het ondergeschoven kind geworden in Europa. Hoewel sommige mensen zich uitgeven als astroloog, en dus zaken als: koffiedik kijken, sterren wichelarij, medium, doen; is dát dus uitdrukkelijk geen astrologie.

Overigens was astrologie voordat de Grieken in West-Europa astrologie gebruikte, het al een erkende wetenschap in: India (Vedische astrologie) en China (Chinese astrologie).

De de Europese betekenis van “astrologie”, beschrijft de Vedische astrologie en Chinese astrologie niet goed, maar gemakshalve wordt deze synonieme vertaling gebruikt om te verklaren dat het begrip astrologie ouder is dan in Europa objectief is geregistreerd.

Astrologie is dus geen koffiedik kijken, maar systematische uiteenzetting van de mens en zijn omstandigheden in de totale kosmos. Astrologie en astrologen zijn dus uitdrukkelijk niet onfeilbaar! Dat zou betekenen dat elke astroloog dus een levenschenkende god is die bepaalt; wie, wat, waar, en hoe iemand door het leven gaat. Mocht u mensen tegenkomen die dat op basis van hun “astrologische vermogens” beweren dat wel te kunnen; dan is ons advies hard weg te rennen van deze mensen! Daarbij komt dat astrologie geen “dode wetenschap” is en dus ook altijd aan vernieuwde inzichten en kennis onderhavig is. Zowel op grond van ontdekkingen in het galactische stelsel , alsmede verfijnde methode en / of verbeterde methode om dus astrologische omstandigheden te duiden. Astrologie en een astroloog is een mens die begrijpt hoe de invloed van grotere kosmische krachten kunnen inwerken op een persoon en zijn leven. Concreet voorbeeld: een visser die rekening houdt met de eb en vloed die veroorzaakt wordt door de maan om heen te gaan en terug komen met een goede vangst waardoor zijn leven en die van andere wordt verrijkt. Astrologie is dus geen koffiedik kijken.

Hoeveel soorten en typen astrologie zijn er?

Er zijn behoorlijk veel soorten astrologie. In het algemeen kun je stellen dat er drie hoofdsoorten zijn:

  • Chinese astrologie,
  • Vedische astrologie,
  • Westerse astrologie.

Deze drie hoofdsoorten houden min of meer verband met elkaar, echter er zijn nog geen substantiële historische bewijzen voor het directe onderlinge verband. Maar er zitten wel opvallend veel overeenkomst in de systemen.

Binnen de Chinese-, Vedisch-, Westerse astrologie vinden we weer typen astrologie. Op deze website behandelen we voornamelijk hoofdsoort; westerse astrologie en zijn typen.

Kun je met astrologie de toekomst voorspellen?

De meeste mensen zijn bekend met de geboorte astrologie uit de krant, radio, televisie, op het internet, en elders via diverse media. Echter deze populistische astrologie vorm heeft dus niets van doen met de echte astrologie. In het kort waarom; “de genoemde aspecten zijn dusdanig algemeen / mundaan dat dus niet de individuele omstandigheden wordt gespecificeerd.” De enkele persoon die dat wel treft is een uitzondering.

Er zijn meerdere typen westerse astrologie: geboorte astrologie, uurhoek astrologie, mundane astrologie, eclectisch astrologie.

  • Geboorte astrologie leent zich om met name zelf inzichtelijk te reflecteren aan waar je staat op dat punt in jouw leven en wat de richting van je levensopdracht is,
  • Uurhoek astrologie leent zich om concreet specifieke vragen te beantwoorden, en dat in horoscoop te brengen,
  • Mundane astrologie wordt gebruikt om de wereld en / of een specifieke geografische locatie in horoscoop te brengen.
  • Eclectische astrologie wordt gebruikt om het juiste tijdstip om iets te gaan doen of niet te doen te bepalen en dat in horoscoop te brengen.

Let wel; astrologie is géén psychologie. Maar het sociologische kader is wel een belangrijk onderdeel van een astrologische duiding; maar absoluut niet dé astrologische duiding! Dit is één onderdeel, maar er zijn nog meer onderdelen die dus de echte astrologie tot astrologie maken specifiek voor de gestelde vragen en / of persoon in kwestie.

Kortom met astrologie wordt er een toekomstige ontwikkeling geduid. Hoe die omstandigheid zich feitelijk gaat verhouden in iemands leven; hangt dus sterk af van die persoon, zijn zelfbewustzijn, en zijn / haar daden. Indien iemand astrologisch weet dat hij overmorgen mogelijk in het verkeer een omstandigheid kan tegenkomen die op roekeloosheid kan duiden van hemzelf of anderen; dan is al een eerste stap om dat potentiële verkeersongeluk te voorkomen genomen. Niets doen met die astrologische informatie geeft dus een mogelijke verhoogde kans op een verkeersongeluk, zelfbewust handelen met astrologische informatie kan dus een mogelijk verkeersongeluk voorkomen.

Als astrologie toen een wetenschap was en is, waarom is dat dan nu geen wetenschap meer in Europa?

Deze vraag is typisch voor de astrologie. Stel jezelf deze retorische vraag: “hoeveel erkende artsen en medisch specialisten ken jij die de meeste ons bekende medische aandoeningen zoals: kanker, reuma, lage rugklachten, maar ook de psychische klachten zoals; depressies, persoonlijkheidsstoornissen, dwangneuroses, definitief kunnen genezen aldan middels een behandeling en / of medicijnen?”

Dat antwoord is simpel; geen één van de artsen en medische specialisten in deze gehele wereld kunnen dat. Maar het zijn erkende medisch wetenschappelijke vaklui, waarom kunnen ze dan niet 99% van alle fysieke en psychische aandoeningen definitief genezen, in plaats van de hier geschatte minimale: 0,01%?

Het is de oplegde collectieve maatschappelijke overtuiging en ingeprate (sociale) waarheid bij de meeste mensen: “dát deze medische wetenschappelijk disciplines (immers zij zijn wetenschappelijk erkend, ingeschreven in een register, studeren minimaal 8 jaar, etc, etc) dus wél: 99% van alle fysieke en psychische medische aandoeningen dagelijks genezen.”

Maar de realiteit en feitelijke ontwikkelingen geven het tegendeel aan; dit is dus niet zo is. Neem de proef op de som en vraag uw huisarts eens: hoeveel patiënten heeft u definitief genezen van hun medische / psychologische aandoeningen tot nu toe in uw loopbaan als (huis)arts? En vraag hem om het objectief geplaatste wetenschappelijk onderzoek dat daarbij hoort in of uit bijvoorbeeld: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/

Nu astrologie. De kans dat een goede astroloog +/- 80% van de consulten meer goed dan fout beantwoord is groter, dan dus het vermogen van artsen en medisch specialisten om dus 99% van hun patiënten definitief te genezen van fysieke en psychische aandoeningen. Dat kan hier en daar misschien wat afwijken in percentages, maar de gerekend in de wetenschappelijk procenten; is dat toch een significant verschil tussen erkende artsen en gewoon astrologen.

Kan ik bij Astro Reflections ook een afspraak maken voor vragen en /of een horoscoop?

Nee, Astro Reflections doet geen consultaties. Indien je toch astrologische advies wilt en / of nodig hebt, dan kan je ons altijd e-mailen via het contactformulier op deze website. Wij kunnen je dan doorverwijzen naar een betrouwbare en goede astroloog die je wel verder kan helpen met jouw vragen en / of levensvragen. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend en jouw eigen keuze of je dat doet, en wat je doet met de adviezen van een astroloog.